Detta är ett blogginlägg

Veckans ord: Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg

Nu har vi firat vårt avancerande i Retorikmatchen ordentligt med tårta och saft. Det har vi alla gjort oss förtjänt av. Det är ju så att det tävlande laget består av sexor men vi är all involverade i alla övningar, förberedelser och talskrivande. Med andra ord vi tävlar, vinner och förlorar som EN klass. På tisdag vecka 43 bär det av till Stockholm och det ska bli så roligt att få göra det med den här klassen och de föräldrar som följer med. En vinst vore trevligt men redan nu har vi kommit längre än vad som förväntats så nu ser vi resten av tävlingen som en bra erfarenhet. Uppgifterna innehåller ett hyllningstal, två oförberedda moment samt en debatt. Debattens ämne är åldersgräns eller inte på data- och TV-spel. Vi håller som bäst på att samla argument för båda sidor. Hela nästa vecka kommer till stor del att handla om retoriken, som ni säkert förstår.

I fredags genomförde vi en Äventyrsdag ute i Hammarbyskogen. Nytt för året var att elevråd och kompisgruppen stod för stationerna och det gjorde de med den äran. De ledsagade grupperna på stationerna med stort allvar och tålamod. Även om vädret bidrog till frusna händer och fötter var det en dag där jag som vuxen njöt av barnens fantasi, glädje och nyfikenhet.

Matematik: Sexorna arbetar vidare med bråk och enheter. Femmorna arbetar med tiondelar och addition av bråk.

Svenska: Ja, det känns väl inte förvånande att vi arbetar med retoriken. Denna veckas läxa går också i det tecknet. Eleverna ska skriva ett hyllningstal till sig själva och till sin hjälp har de fyra komplimanger som de fått av lika många klasskompisar. De ska sedan framföra talet i helklass eller liten grupp, det väljer de själva.

No/kroppen: Vårt nästa större arbetsområde handlar om vår fantastiska människokropp. Vi har tittat på vad våra celler innehåller. Vad sägs om att din kropp består av ca 10 000 biljoner celler och att varje cellkärna innehåller ca 2 meter DNA!! Imponerande siffror som ibland är så stora att de blir svåra att ta till sig. Vi kommer att fortsätta med matspjälkningen.

Skogen: Nu har vi observerat klart våra träd och skickat in våra uppgifter. Snart kan vi ta del av alla resultat och jämföra med våra.

Måndag:
Vi tar oss an debattuppgiften.
Tisdag: Slöjd och idrott
Onsdag: Läxan har vi flyttat till vecka 43 pga av……..gissa själva
Torsdag: Musik och b-språk.
Fredag: Idrott

Måndag:
Vi laddar för tisdagen……
Tisdag: Stockholm, mer info kommer
Onsdag: Läxan klar och med till skolan. Elevråd och kompisgrupp.
Torsdag: Musik och b-språk. FN-dagen.
Fredag: Idrott. På kvällen höstfest. Mer information kommer.

Jag och Jessika vill passa på att tacka för att trevligt föräldramöte. Det var bra och spännande diskussioner runt ämnet bedömning och betyg, ett ämne som tål att diskuteras.

Det är roligt att alla föräldrar engagerat sig så i detta med vårt tävlande. Det är skönt att som pedagog få lyxen att ägna sig åt tävlingen och förbereda klassen inför denna och ni tar hand om resten. Tack för det, det betyder mycket för gruppen att alla får chansen att vara med på tävlingen.

Vänliga retorikhälsningar Mari
Hör av er vid funderingar tel skolan 910 28, hem 0581/43080 eller mari@bornsfriskola.se

.