Välkomstbrev

Veckans ord: Det viktigaste är inte att ta sig fort fram – utan att ta sig fram i sin egen takt.

Hej och välkommen till klass 5-6.

Efter en lång, härlig och framför allt varm sommar hoppas jag att du ser fram emot att börja skolan även om du tycker att det varit skönt att sova länge på morgnarna.

Jag ser fram emot att få lära känna dig och dina klasskompisar lite extra och tillsammans ser vi till att det här året blir precis vad vi vill att det ska bli. Nu har du ytterligare ett helt läsår på dig att lära känna ”nya” kamrater, få nya kunskaper och erfarenheter, få skratta tillsammans med andra och utvecklas som person. De här första dagarna har vi lagt fokus på att lära känna varandra på nytt efter det sommarlov som varit. Dessutom har vi tagit oss an den andra utmaningen i tävlingen ”Retorikmatchen”. Det har varit en bra och positiv stämning i klassrummet.

Under läsåret som kommer fortsätter jag att vara ledig på torsdagarna. Då är Jessica i klassen.

Här kommer några saker som kan vara bra för dig och de vuxna hemma att veta:

Läxdagar: Vi kommer att bestämma vilken veckodag vi ska ha som läxdag. Du får en pärm för klassläxor och en pärm till engelskaläxor. Då blir det lättare för dig att hålla ordning och reda på lösa papper.

Mobiltelefoner: Samlas in i en låda i klassrummet när vi börjar eftersom de inte behövs under skoldagen.

Slöjd: Är även i år på tisdagar. Nytt för i år är att både textil- och träslöjden är vid Ås skola. Laurie Smårs har textilslöjden och Kenthy Rickardsson startar med träslöjden under tiden som vi försöker hitta en permanent lösning. När ni väntar på att få stiga på bussen ska ni stå bakom bommen för att skapa en säkrare trafiksituation.

Idrott: På fredagar, idrottsskor, ombyte samt duschning är obligatoriskt. Eftersom vi har sen idrott blir även lunchen sen. Ha med en smörgås, frukt, yoghurt eller något annat dessa dagar så kan du lättare koncentrera dig.

Skolfotografering sker på fredagen den 30 augusti. Photomic tar alla korten. Ta med ditt vackraste leende till skolan den dagen. Den här fredagen har vi idrott på skolan. Inga särskilda kläder behövs, ombyte frivilligt

Ta med regnkläder och stövlar. Det finns lådor att förvara sakerna i här på skolan. Vi kommer att vara ute vissa lektioner och alltid på rasterna. Då är det skönt med kläder som passar väderleken. Stövlar och regnkläder ska vara märkta med namn. När snön gör sig påmind framåt vintern byter vi ut regnbyxorna mot varma täckbyxor. Regn och kyla påverkar även barn som går i femman och sexan.

Underlägg: Obligatoriskt för att skydda bänken. Ta med denna eller nästa vecka.

Almanacka: Det vore bra om alla hade möjlighet att ordna en liten almanacka att ha i skolväskan. Hör med någon vuxen, de kanske fått en från sin arbetsplats eller annat ställe. Det behöver inte vara en som är köpt bara för skolan. Vi skriver in läxor och dagar som är bra att komma ihåg. Vill du istället använda kalendern i din mobil är det OK. Jag förväntar mig att du kommer ihåg läxor och andra saker som vi kommer överens om, fundera därför över hur du ska göra för att inte missa viktiga saker.

Musik: Fredrik är musiklärare även det här året och musik har vi på torsdagar.

Köket: Från och med nu sköter Ewa Stenkvist köket på entreprenad. Hon har anställt Stefan Johansson som lagar den mest underbara mat du kan tänka dig. Ibland finns Ewa i köket och hennes mat går inte heller av för hackor. Om ni har frågor och funderingar som gäller köket eller skolmaten får ni enklast svar på de frågorna genom att vända er direkt dit, tel nr 910 60.

Skolsköterskan Karin finns fortsättningsvis här på tisdagar.

Veckans läxa: Fyll i adresslappen med kontaktuppgifter och skicka tillbaka till skolan senast fredag 30/8. Viktigt att dessa stämmer.

Måndag: Vi arbetar med Retorikmatchen. Vi har fått två uppgifter att lösa i den första utmaningen där 32 klasser ska bli 16.

Tisdag: Slöjd. Skolpoliserna kommer kl. 13.00. Skolsköterskan finns här.

Onsdag: Vi fortsätter med uppgifterna till Retorikmatchen

Torsdag: Musik.

Fredag: Skolfoto och idrott på skolan.

Eftersom det kan dyka upp en del funderingar vill jag att du/ni ska veta att det alltid går bra att ringa mig. Telefonnumret till skolan är 910 28. Ibland lämnar jag skolan för att åka till mitt hem i Stråssa. Där har jag telefonnummer 0581/430 80. Det går också bra att maila mig på: mari@bornsfriskola.se. Vid sjukanmälan ringer ni till skolan. Det går också bra att skicka mig ett sms före kl. 08.00 på morgonen, därefter stänger jag av min mobil. Ingen sjukanmälan på min mail eftersom jag inte alltid hinner kolla av den på morgonen.

Jag ser fram emot det kommande läsåret tillsammans med barn och föräldrar.

Vänliga skolstartshälsningar Mari