Veckans ord: Kom ihåg, om julen inte finns i ditt hjärta kommer du inte att finna den under granen.

När jag sitter här och skriver årets sista hembrev slås jag av hur mycket som hänt i skolan under den gångna terminen. Alla små och stora saker vi gjort, hur barnen utvecklats på olika sätt, alla händelser som ägt rum och alla diskussioner som förts. Allt detta gör att jag tycker att det jobb jag har är väldigt omväxlande och fantastiskt.

En av alla roliga händelser vi upplevt i klassen ägde rum i tisdags. Då var vi ju på Danfo för ett studiebesök. Vi fick se smakprov på hur deras olika toalettbyggnader ser ut och hur de fungerar. Anledningen till besöket var ett första steg i ett projekt som vi ska göra med företaget. Tanken att samarbeta med något företag i Nora har jag haft ett tag och därför är jag glad att det blir av. Klassen ska ta fram idéer och designa två toaletter: morgondagens toalett samt en unisextoalett. Dessa ska vi sedan bygga modeller av och visa upp för företaget. Genom projektet får vi in kunskapskrav från ett flertal ämnen och det viktigaste av allt är att det finns en mottagare av den produkt som görs. Vi ser fram emot att börja arbeta med projektet efter jullovet.

Matematik: Hela klassen arbetar med problemlösning. Där får vi använda alla våra kunskaper för att lösa svårigheter på många olika sätt. Inte helt enkelt alla gånger men väldigt nyttigt.

Svenska: Nu är alla klara med sin presentation av en spännande person. Här har barnen tränat på att leta och samla information som de sedan gjort till sin egen. Nu förbereder var och sig för att berätta om personen för klassen.

Julförberedelser: Hit hör saker som julpyssel i olika former. På väggen i vårt klassrum sitter nu den bild som eleverna tillverkade under öppet hus. Bilderna sattes upp med baksidan utåt och varje dag vänds en bild och helheten växer fram inför våra ögon. Varje liten bild är en del av den stora och det är viktigt att varje bild är med, precis som det är med varje barn i klassen.

Vi öppnar också vår kalender i form av tårtbitar och får kluriga utmaningar i form av en fråga varje dag. Jessika har också julpysslat och jag tror att en del har väldigt fina julklappar att vänta....

Julfesten: Här har vi legat i hårdträning mest en stund varje dag för att vi ska var säkra på att programmet sitter som hugget i sten. Vi är nöjda med vårt inslag till julfesten och ser fram emot att få visa upp det vi gjort.

Måndag: Presentationer av våra kända personer.

Tisdag: Terminens sista slöjd.

Onsdag: Jimmy ordnar julbord som vi äter tillsammans efter idrotten. Det går att vara lite extra finklädd den här lite högtidliga dagen.

Torsdag:Terminen sista dag med mys.

Tisdag: Studiedag för personalen. Eleverna lediga.

Onsdag: Barnen är välkomna tillbaka efter jullovet. Idrott.

Torsdag: Musik med vår nya musiklärare Fredrik Englund.

Fredag: Vi avslutar första skolveckan på vårterminen.

Nu hoppas vi på en trevlig julfest tillsammans.
Jag vill också tacka alla barn och föräldrar för
den här terminen. Dessutom hoppas jag att er
jul- och nyårshelg blir precis så som ni hoppas att
den ska bli. Var riktigt rädda om er så ses vi igen nästa år.

Varma julhälsningar Mari