Veckans ord: När förändringens vindar blåser bygger en del vindskydd, vi bygger väderkvarnar.

De sista två veckorna har verkligen varit omvälvande. Beslut har fattats vilket kommer att resultera i en ny rektor på skolan. En ny pedagog kommer att ersätta Susanne i 3-4:an och en ny vikarierande kock lagar vår mat i matsalen. Mitt i allt detta genomförs ett 20-års jubileum på skolan och en julfest ska förberedas. Det känns som om allt händer samtidigt och att vi prövas i både tålamod och uthållighet.

Trots allt som händer känns det som om vi kan skapa ett lugn i skolan för att era barn ska ges de bästa förutsättningarna till kunskaper. Det känns som om vi lyckas bra med det. Dessutom tänker jag att det vi nu ska igenom kommer att mynna ut i något positivt för verksamheten och för era barn.

Marita Eckerroth, som kommer att ersätta Susanne, stod som stark slutkandidat när Susanne fick tjänsten och vi är jätteglada att hon fortfarande var intresserad. Hon kommer att bidra med mycket erfarenhet, goda kunskaper, en härlig personlighet och nya idéer till vår skola. Därtill känns det skönt att Evy valt att stanna kvar på skolan. Det hade känts som en förlust att mista en bra arbetskamrat med stora kunskaper om både barn och verksamheten.

Matematik: Vi har snart arbetat klart med geometrin och har i och med det nyvunna kunskaper om area, omkrets och skala. Nästa arbetsområde handlar om tabeller och diagram.

Svenska/historia: I skrivrummet jobbar vi med argumenterande texter. I historian arbetar vi med att forska runt spännande personer i historien. Det är ett av de arbetsområden som barnen själva önskat att arbeta med. Här får vi in många ämnen och förmågor i kunskapskraven: att söka, välja ut och sammanställa information, att få kunskap om historiska gestalter och förhållanden under olika tidsperioder och att förbereda och genomföra en muntlig redogörelse för att nämna en bråkdel.

Bild: En instruktion bestående av tre bilder hur man vässar en penna pryder uppgången till vårt klassrum. Dessutom finns snart en vacker julbild i vårt klassrum där varje barn bidragit med var sin del.

Vi har tillverkat vår julkalender i form av tårtbitar. Dessa har vi laddat med de komplimanger som barnen skrivit som läxa. Det var spännande att få så många lappar inlagda i sin tårtbit och inte tillåtas att kika ens litegrann....

Julfest: Fredagen den 14/12 hålls den årliga julfesten på teatern i Nora. Barnen har tillsammans bestämt att framföra en pjäs. Den har skrivits av delar av klassen och resultatet är helt fantastiskt. Nu övar vi för fullt för att alla ska känna sig trygga med repliker och framförandet.

Veckans läxa: Här ska barnen träna sina kunskaper i skala. De ska rita sitt drömrum i skala 1:100. Vissa förutsättningar finns men det finns, som vanligt, ett stort utrymme för att göra läxan på olika nivåer. Nästa veckas läxa är att träna inför julfesten. Alla repliker ska sitta som hugget i sten.

Nästa vecka: Karin hälsar på oss hela veckan.

Måndag: Vi fortsätter att träna inför julfesten.

Tisdag: Slöjd.

Onsdag: Idrott.

Torsdag: Musik. Sexorna ska få sin MPR-vaccination.

Fredag: Elevråd och kompisgrupp.

Måndag: Nobeldagen.

Tisdag: Slöjd. Efter slöjden åker vi till Danfo för ett studiebesök. Efter jullovet kommer vi att starta upp ett samarbete med Danfo i ämnet teknik.

Onsdag: Idrott.

Torsdag: Luciadagen och musik.

Fredag: Genrep på teatern inför julfesten som börjar kl. 18.00, inbjudan kommer.

Vänliga adventshälsningar Mari tel skolan 910 28, hem 0581/43080 eller mari@bornsfriskola.se Hör av er vid funderingar.