Välkomstbrev

Veckans ord: Att läsa en bok för första gången är som att finna en vän. Att läsa om den är som att återse en gammal bekant.

Hej och välkommen tillbaka till skolan.

Jag hoppas att du och din familj har haft ett skönt sommarlov med lata dagar och mycket bad. Dessutom hoppas jag att du fyllt dina dagar med sådant som du tycker är spännande och intressant.

Tillsammans kommer vi att se till att det här kommande året blir ett år fullt av skratt, spänning, arbete, kunskaper och nya erfarenheter och vänner.

Det ska bli roligt att få arbeta tillsammans med just dig och jag ser fram emot att få lära känna dig bättre. Det är precis det vi gjort de här två första dagarna. Be ditt barn berätta.

Vi kommer under läsåret att arbeta med kamratbanor. Det är ett sätt att träna samarbete och socialt samspel i gruppen. Det kräver också lite förberedelse, vilket vi också ägnat oss åt.

Under läsåret som kommer fortsätter jag att vara ledig på torsdagarna. Då är Jessica i klassen.

Här kommer några saker som kan vara bra för dig och de vuxna hemma att veta:

Läxdagar: Onsdag-onsdag: klassläxa

Torsdag-torsdag: engelskaläxa

Mobiltelefoner: Samlas in i en låda i klassrummet när vi börjar eftersom de inte behövs under skoldagen.

Slöjd-: tisdagar. Textilslöjden (5:or) vid Ås och trä-och metallslöjden (6:or) på Lärke. Träslöjdsläraren är ny för i år och heter Anders Hellström. Laurie Smårs har textilslöjden.

Idrott: onsdagar, idrottsskor obligatoriskt. Första veckan är idrotten inomhus, för att sedan följas av tre veckors utomhusgymnastiserande.

Skolfotografering redan nu på måndag den 27 augusti. Photomic tar alla korten.

Ta med regnkläder och stövlar. Det finns lådor att förvara sakerna i här på skolan. Vi kommer att vara ute vissa lektioner och och alltid på rasterna. Då är det skönt med kläder som passar väderleken.

Underlägg: Obligatoriskt för att skydda bänken. Ta med denna vecka.

Almanacka: Det vore bra om alla hade möjlighet att ordna en liten almanacka att ha i skolväskan. Hör med någon vuxen, de kanske fått en från sin arbetsplats eller annat ställe. Det behöver inte vara en som är köpt bara för skolan.

Onsdagar äter vi sen lunch. Ha med en smörgås, frukt, yoghurt eller något annat dessa dagar så kan du lättare koncentrera dig.

Musik: Även här har vi en ny lärare. Han heter Erik Johansson och presenterade sig i klasserna i torsdags. Vi kommer att sakna Titti men det ska samtidigt bli roligt att få arbeta med Erik och ta del av hans musikidéer.

Styrelsen: På hemsidan, under fliken "styrelsen", kommer sammandrag av styrelsemötesprotokollen att läggas ut i fortsättningen.

Pust! Här blev det mycket information kan man tycka.....Här kommer lite till:

Måndag: Fotografering. Vi startar upp vårt arbete i matematik och svenska. Förberedelser för kamratbanor.

Tisdag: Slöjd. Kamratbanor efter lunch.

Onsdag: Idrott inomhus. Terminens första läxa fås i brevform.

Torsdag: Musik med Erik.

Fredag: Vi avslutar vår första arbetsvecka.

Eftersom det kan dyka upp en del funderingar vill jag att du/ni ska veta att det alltid går bra att ringa mig. Telefonnummret till skolan är 910 28. Ibland lämnar jag skolan för att åka till mitt hem i Stråssa. Där har jag telefonnummer 0581/430 80. Det går också bra att maila mig på: mari@bornsfriskola.se

Under det här läsåret har du/ni möjlighet att få hembrevet mailat till dig/er. Det går naturligtvis bra att läsa det på hemsidan som vanligt. För att snabbt kunna skicka ut information som dyker upp lite hastigt, skulle det vara bra med en mailadress till er föräldrar. Skriv en tänkbar sådan på lappen som barnen fick med hem i fredags och skicka tillbaka till skolan.

Jag ser fram emot det kommande läsåret tillsammans med barn och föräldrar.

Vänliga skolstartshälsningar Mari