Detta är ett blogginlägg

Veckans ord: Ge det bästa du har till världen och det bästa kommer att komma tillbaka till dig.

Nu är vi i slutspurten av terminen och det märks. Mycket ska hända, lösa trådar ska knytas ihop, examenskvällen ska planeras och förberedas och sommarlovet hägrar någonstans där borta.

Äntligen märks även den stundande sommaren på vädret, vilket inte känns som en dag för tidigt.

På skolan förbereds det för fullt för Borndagen. Det tisslas och tasslas och vi ser fram emot en kul dag tillsammans. Vi håller till utomhus och ni som föräldrar är som vanligt välkomna att titta på all uppfinningsrikedom som era barn står för.

Vi planerar också för skolavslutningen och ni kommer att märka en del nya och annorlunda inslag när det är dags.

Matematik: Geometri och problemlösning är just nu det som vi fördjupar oss i. Problemlösningen är god träning i lite abstrakt tänkande och ett sätt att testa sina egna kunskaper och förmågor. Inte helt lätt men lärorikt och utmanande.

No: Vi har laborerat med elektricitet och magnetism. Dessutom hat vi fått en inblick i hur den elektricitet som vi använder kan produceras på olika sätt. Vi har pratat om vad åska är och hur den uppstår och konstaterat att Benjamin Franklin hade en väldig tur som överlevde sina våghalsiga experiment på 1700-talet. Nästa fredag kommer Sofias morfar, Bo Troedsson, att var här hos oss. Han tar med sig material som vi laborerar vidare med och lär oss ännu mer i ämnet.

Fröken Europa: Vi närmar oss så smått slutet av vår resa. Spanien och forna Jugoslavien är passerade och nu styr vi kosan mot Italien. I samband med det hade vi en bra diskussion om Maffian, hur organisationen ser ut, var den finns och i vilka olika former. Barnen blev plötsligt vittnen till ett brott som begicks i klassrummet och skulle agera vittnen. Det visade sig inte vara så enkel, be ditt barn berätta om Karin....

Läxa: Denna veckas läxa är, även den ur "Fröken Europa". Det ska läsas om Italien och göras en tankekarta om Maffian. Sexorna ska dessutom skriva en sammanfattning utifrån tankekartan. Vi har pratat om det i klassen för att friska upp minnet hur man gör det på enklaste sätt.

Nationella prov: Här arbetas det intensivt med rättning och sammanställning. Alla sexor har fått en lapp med ett erbjudande om samtal om resultaten av proven under v 22. Vi vet att det är med kort varsel men det beror på att proven ligger så sent på terminen.

Efterlysning 1: Helgen efter arbetsdagen försvann en bärbar telefon från matsalen. Kan det vara så att du gjort som jag gjort vid ett tillfälle: stoppat den i fickan eftersom det var bästa stället att lägga den på för tillfället, glömt den och åkt hem? Ingen fara, du är i gott sällskap och telefonen är efterlängtad.

Efterlysning 2: Tre kockrockar har också kommit på villovägar. Kan det ha skett i tvätthanteringen? De är också efterlängtade i köket.

Nästa vecka: Samtal om nationella prov

Måndag: Läxan klar och med till skolan.

Tisdag: Bad och slöjd.

Onsdag: Idrott.

Torsdag: Musik.

Fredag: Vi experimenterar tillsammans med Bosse Troedsson .

Måndag: Sommarlådor tillverkas.

Tisdag: Sista badet.

Onsdag: Vi firar Sveriges nationaldag hemma.

Torsdag: Barnen och Jessika plockar ihop alla saker som gjorts under året och fyller sommarlådorna med härliga saker.

Fredag: Klassresa till Kloten i strålande sol.

Nu ser vi fram emot en härlig Borndag tillsammans. Varma hälsningar Mari tel skolan 910 28, hem 0581/430 80 eller mari@bornsfriskola.se.

Du vet att du alltid är välkommer att höra av dig vid funderingar.