Veckans ord: Min stavning är ruskig. Jag stavar egentligen bra men det ruskar så att alla bokstäverna kommer på fel plats. (Nalle Puh)

Gårdagens resa till Stockholm blev en riktig höjdare. Man kan ju inte låta bli att känna en viss stolthet över era barn. Laget som deltog i retorikmatchen gjorde en fullkomligt strålande insats, igen, och sopade hem: Full pott i både försäljningstalet och Carolas tacktal och inte mindre än 11 poäng i ordmatchen. I ordspråksmatchen var det svårare att fiska poäng. Det var inte helt lätta omskrivningar av ordspråk som presenterades och av fem möjliga poäng i den grenen lyckades lagen kamma hem tre. Ett av dem gick till Born. När slutpoängen var räknad vann Falun med fyra poäng och vi önskar dem lycka till i fortsättningen.

Matchen kommer att sändas lördagen den 28/4 kl 11.05. Där får ni själva höra vilken fantastisk insats laget presterade.

Efter tävlingen gick vi till Vasamuseet där vi imponerades av det pampiga skeppet och dess historia. Tyvärr fick vi inte till någon guidad visning eftersom det var fullbokat men vi var ändå nöjda när vi gick därifrån.

Jag vill också säga att era barn var helt fantastiska under dagen, trevliga, glada och positiva. De gör det väldigt lätt för oss vuxna att ha ansvaret för dem en dag i storstaden med allt vad det innebär.

Jag och barnen vill också tacka de föräldrar som gjort den här dagen möjlig, både med planering innan och medverkan under dagen. Det ligger mycket förberedelser och arbete bakom en sådan här dag och vi är glada att ni ordnande så att alla kunde följa med. . Det är ett privilegium som lärare att få ha engagerade föräldrar.

Vi arbetar med de fyra räknesätten i olika former.

Svenska: Repetition av ordklasserna och läsning. Dessutom arbetar vi ju naturligtvis vidare med retoriken.

Fröken Europa: Vi har läst om Norge och sedan rest vidare till Frankrike. Väl framme där kommer upptäcktsresande och kolonisering uppta stor del av våra diskussioner.

Läxan: Veckans läxa fick barnen redan i måndags och den ska vara klar onsdagen den 25:e. Då finns gott om tid att läsa igenom texterna och göra uppgifterna som följde med. Du som vuxen kan förvänta dig en lyxig stund, tillbakalutad i en skön fåtölj, njutandes en stunds spännande högläsning.

Föräldraenkäten: Den finns nu på skolans hemsida. När du/ni loggat in ligger en länk som man klickar på som tar dig/er till enkäten. När du/ni fyllt i svaren, kom ihåg att trycka på submit/skicka knappen för att svaren ska registreras. Det är viktigt för skolans kvalitet att så många som möjligt svarar på enkäten. Vill ni hellre ha den i pappersform går det alldeles utmärkt. Skicka en lapp med ditt barn så ordnar jag det. Enkäten kan då lämnas anonymt i skolans brevlåda, eller skickas med barnet. Tusen tack för du/ni svarar på enkäten.

Måndag: -

Tisdag: Slöjd. Vi får besök av en dansgrupp från Togo och får lära oss att dansa på togolesiskt vis.

Onsdag: Bad på idrotten. Läxan klar och med till skolan. Ny läxa.

Torsdag: Musik med Titti.

Fredag: -

Vänliga helghälsningar Mari som vill att ni ör av er om ni funderar över något tel skolan 910 28, hem 0581/43080 eller mari@bornsfriskola.se