Veckobrev v 9-10

Veckans ord: Gud jag vill tålamod, OCH JAG VILL HA DET NU!!!!!

Denna vecka skrivs veckobrevet av en extra stolt fröken. Det på grund av att klassen gått vidare i tävlingen "retorikmatchen". Laget gjorde en helt fantastisk insats i torsdags och man kunde riktigt se på deras ansikten att de njöt av att befinna sig där de gjorde. Resten av gruppen gjorde sin del och hejade på sina klasskompisar och har ju alla varit delaktiga i förberedelserna, så man kan säga att det var en samlad insats av hela klassen som tog oss vidare i tävlingen.

Vi blev ombedda att inte prata för vitt och brett om vår seger så det får vi respektera tills vidare. Dagens tävling var en bandning och under vilka former det kommer att sändas i radio är fortfarande lite oklart. Jag återkommer i den frågan när jag vet mer.

Nästa deltävling kommer att gå av stapeln i Stockholm, förmodligen torsdagen den 19 april. Laget kommer att bestå av tre, nya tävlande eftersom det finns fler i klassen som är sugna att testa sina tävlingsnerver. UR betalar resan för det tävlande laget och en personal men det skulle vara roligt om vi kunde göra även den resan till en klassangelägenhet. Det innebär i så fall att resten av gruppen får stå för sina egna kostnader. Kanske kan vi nyttja dagen till någon mer aktivitet och då undrar jag om det finns någon eller några föräldrar som kan åta sig att planera och organisera det. Du/ni kan väl fundera över hur du/ni ställer er till de förslagen tills det är dags att bestämma sig i frågan.

I onsdags hade vi lite uppvärmning inför tävlingen. Då var Mårten från Radio Örebro hos oss och gjorde ett reportage. Vill du lyssna på det så finns det på Radio Örebros hemsida under fliken "sändningsarkiv".

Matematik: Vi arbetar med bråk, procent och decimaltal. Idag, fredag, har klassen arbetat praktiskt med begreppet genom att jämföra olika bråkdelar med varandra.

Svenska: Ordkunskap och tyst läsning samt retorikförberedelser. I måndags övade vi att debattera. Tre ämnen valdes ut och argument förbereddes. Precis innan debatten började fick man veta vilken sida man skulle ta ställning för. De tre ämnena var: "Hela barnbidraget till barnen", "bevara kungahuset" och "16-års åldersgräns på godis". Det blev tre spännande debatter och många av argumenten var väl underbyggda och finurliga. Vi kommer att arbeta vidare med debattemat men under lite andra former.

Geografi: Nu har vi rest vidare till Tyskland och veckans läxa är extra spännande för er föräldrar. Ditt barn kommer nämligen att för dig om vad boken "Fröken Europa" handlar om. Då får du en chans att bli insatt i det arbete vi gör i skolan.

Nästa vecka: Utvecklingssamtalen för femmorna börjar. Anita är ledig och Ewa vikarierar för henne.

Måndag: -

Tisdag: B-språk, slöjd.

Onsdag: Idrott, läxan klar och med till skolan. Den nya läxan handlar om att lära sig Europas länder.

Torsdag: Musik.

Fredag: -

Vecka 11: Utvecklingssamtalen fortsätter.

Måndag: -

Tisdag: Peter Amoghli kommer till skolan. Han är bla skådespelare och regissör och arbetar mot skolan med workshops för elever och lärare. Han kommer att tillbringa ett pass i varje klass och genom övningar får eleverna pröva på och uppleva konsekvensen av sitt handlande, perspektivbyte och samarbetsövningar mm. Det här ett led i det som vi dagligen arbetar med på skolan. Barnen kommer att ha slöjd som vanligt. Läxan klar och med till skolan. Ny läxa ges.

Onsdag: Studiedag för personalen, barnen är lediga. Vi arbetar vidare med de nya kursplanerna.

Torsdag: Musik.

Fredag: Kompisgrupp och elevråd.

Vänliga helghälsningar Mari. Glöm inte att höra av dig om du funderar över något tel skolan 910 28, hem 0581/43080 eller mari@bornsfriskola.se