Veckans ord: Arbete är det mest fantastiska som finns här i världen så vi bör alltid spara en del till morgondagen.

Nu har barnen precis tinat upp efter förra veckans skidresa till Säfsen. Det allmänna omdömet från klassen var, trots kylan, positivt och glatt.

I tisdags var det elevens val för de äldre barnen på skolan. Också det blev en lyckad dag med olika aktiviteter. Jag hade en teknikgrupp där vi skruvade och pillade sönder massor av olika tekniska prylar. Nu vet vi precis hur skrivare, cd-spelare, datorer, brödrostar, kaffebryggare och adventsljusstakar ser ut inuti. Vi hade tillgång till tre kassett/radio/cd- spelare från olika tidsperioder. När man tittar inuti och ser hur alla komponenter blir mindre och mindre för varje modell kan man förstå varför utsidan också krymper ju nyare sakerna är. Det var en toppendag med många nöjda barn och vuxna.

Matematik: Vi arbetar med enheterna tid, längd, vikt och volym, dessutom gnuggas avrundning. På onsdag nästa vecka skriver vi en matematikdiagnos. Jag hoppas att det tränas för fullt därhemma inför den.

Svenska: Här ligger vi i hårdträning inför den kommande retoriktävlingen 1:a mars. Barnen är otroligt duktiga på de olika momenten. För tillfället är det argumentation och debatt som gäller. Vi hinner också med att lära oss om substantiven i bestämd och obestämd form singular och plural.

Geografi: Vi har stiftat bekantskap med huvudpersonernas i vår bok "fröken Europa". Snart börjar vår resa ut i Europa och det första landet vi ska bege oss till är Danmark.

Nationella prov: Nu i veckan har sexorna gjort fyra av fem nationella prov i svenska och det har känts bra. Det sista provet är en gruppuppgift som vi gör vid tillfälle.

Måndag: Vår resa ut i Europa tar sin början.

Tisdag: Slöjd och b-språk med tillhörande läxa.

Onsdag: Matematikdiagnos, idrott med skridskoåkning. Föräldramöte 17.45 i klassrummet, 19.00 i matsalen.

Torsdag: Röran och musik.

Fredag: Elevråd och kompisgrupp.

Nu är sexornas överlämningssamtal klara och jag vill tacka för givande resonemang med barn och föräldrar. Här kommer en liten komihåg lista på datum som kan vara bra att lägga på minnet:

Vecka 9: Klassgrupperingarna skickas hem till er för påseende.

Vecka 16: Blanketter om hälsoprofil och språkval skickas hem. På fredagen den 20/4 får eleverna hemlistorna på sina nya klasser.

Vecka 20: Onsdagen den 16/5 träffas de nya klasserna kl 8.30 – 11.00 på Karlsäng. Då får de också stifta bekantskap med sina klassföreståndare.

Vecka 22: Informationsmöte på Karlsäng för föräldrar.

Nu hoppas jag att så många som möjligt har möjlighet att komma till föräldramötet på onsdag nästa vecka. Jag kommer att berätta om den nya läroplanen och de nya kunskapskraven som jag och era barn arbetar med. Välkomna!

Ha en riktigt skön och vilsam helg hälsar Mari tel skolan 910 28,

hem 0581/43080 mari@bornsfriskola.se