Veckans ord: Glöm aldrig, att om julen inte finns i ditt hjärta kommer du inte heller att finna den under granen.

Det händer så många roliga saker i klassrummet om dagarna så att tiden räcker liksom inte riktigt till. Vi hinner inte mer än hit så ska vi gå hem.

Vi har spelat in vårt bidrag till kvaluppgiften i retorikprojektet. Det blev ett tal med motiveringar och argument till varför just vi ska finnas med i de kommande radiotävlingarna. Talet var skrivet på rim och barnen har knåpat och knepat för att få fram det som de tyckte var viktigt. Filmen inleddes med en kort sång och alltsammans blev väldigt bra. Enligt oss kommer det nog att vara det bästa tävlingsbidraget av alla. I början av nästa termin får vi besked om vi kommer med i tävlingen. Hur det än går med det kommer vi att fortsätta att arbeta runt retoriken.

Övningarna inför julspelet är i full gång inför kvällens föreställning. Det känns lite pirrigt men ändå väldigt bra. Vi hoppas att vi alla får en mysig stund tillsammans på teatern.

Matematik: Nu har vi tagit oss an diagram, tabeller och statistik. Vi träna fortfarande multiplikation här i skolan och jag hoppas att ni gör detsamma därhemma om det behövs.

Svenska: Här är det tala och framträda som tar den största platsen. Talet till vår kvaluppgift har också fått tagit mycket tid i anspråk. Vi arbetar också vidare med vårt ordförråd.

Förra måndagen var Boel Nygren från UR på besök hos oss. Vi gjorde några retorikövningar tillsammans med henne och hon var väldigt imponerad av att alla barn kändes bekväma inför situationen att stå inför resten av gruppen och prata. Det blir ett kvitto på att vår skola kommit långt i det arbetet och det känns skönt att kunna skicka med barnen det inför kommande uppgifter.

Historia/läxa: Att skicka ett brev under 1600-talet krävde sin planering. Samma sak gällde resandet. Det krävdes god organisation och många förberedelser för att saker, eller man själv, skulle komma dit det var tänkt. Veckans läxa är just att planera en resa utifrån 1600-talets förutsättningar. Till sin hjälp har barnen de kunskaper de fått under hösten och sin fantasi. I historieboken finns det mycket tips och idéer på händelser och upplevelser som barnen kan göra till sin egna under resans gång.

Måndag: Vi får besök av Calista och Felicia från Australien. De kommer att vara med under förmiddagen och förhoppningsvis får vi lära oss massor om hur deras skola och samhälle fungerar. Det ska bli spännande. Läxan ska vara klar och med till skolan.

Tisdag: Slöjd. Som avslutning på denna vill barnen ta med lite fika för en mysig stund tillsammans. Ta med något att dricka och fika på, det ska inte vara några mängder.

Onsdag: Sista skoldagen inleder vi med en julsamling i Nora kyrka. Därefter badar vi bastu och tittat på film, allt enligt traditionerna. Därefter tar vi jullov.

Tisdag: Studiedag för personalen där vi kommer att arbeta med de nya kursplanerna.

Onsdag: Skolstart för barnen. Idrott

Torsdag: Musik och bild.

Fredag: -

Tack för ett gott samarbete under den här terminen. Vi ses på teatern ikväll för en trevlig stund tillsammans. Ha sedan en riktigt skön julhelg med god mat och massor av mysiga stunder tillsammans.

God jul önskar Mari.