Veckans ord: Ju mer man vill, desto mer kan man.

Åh, vad jag önskar att ni alla hade kunnat vara med i vårt klassrum i onsdags när alla barnen kom med sina stolar som de designat. Det var helt fantastiska resultat som presenterades och alla hade lagt ner sin själ i sitt skapande. Som lärare blir jag ju så lycklig och stolt när jag ser sakerna som konstruerats. Men ännu gladare blir jag när jag ser stoltheten och glädjen i varje barns ögon när de visar upp sin kreation. Vi gick runt och försökte gissa vilken yrkeskategori och vilka ord som varje barn hade haft på sina lappar. Alla hade lyckats väldigt bra att gestalta dem. Vi fick även besök av Evy och Lotta som var med och tittade och gissade. Har du möjlighet att titta in på skolan så finns det nu en utställning av allas stolar i ordning i trappen. Unna dig själv den stunden.

Matematik: Geometri och skala står fortfarande på programmet. Dessutom tränar vi multiplikation och jag påminner er att gärna göra det även hemma.

Svenska: Nu har vi på allvar gått in i vårt retorikprojekt. På måndag får vi besök av Boel Nygren som är projektledare på Utbildningsradion. Hon reser runt till alla de skolar som deltar i projektet och nu har turen kommit till oss. Hon vill göra några övningar med klassen och prata lite runt detta. Det ser vi fram emot. Vi arbetar ju också med vår julpjäs och det är också retorik på hög nivå.

No/kroppen: I måndags gjorde vi flera experiment där vi undersökte ljusets brytning och färger. Vi hittade också blinda fläcken i våra ögon. Det är fantastiskt att vara lärare i en grupp där den här sortens moment bara flyter på och fungerar. Barnen tar stort ansvar.

Historia: Vi arbetar just nu med Axel Oxenstierna. Han var en spännande filur som ville skapa ordning och reda i vårt land. Bland annat genom att bygga bra vägar. Vi har också tittat på film om Gustav II Adolf.

Läxa: Denna veckas läxa är en mixad läs- och geometriläxa. Tydliga instruktioner finns med och det gäller att klura lite.

Spanska: Dennas veckas läxa är ett korsord med olika sorters djur.

Adventsmys: I morgon, fredag, myser vi lite extra här på skolan. Fyra aktiviteter ska avnjutas, nämligen film om julens traditioner, pyssel, sagoläsning vid brasan och en liten adventsvandring. Det blir en mysig daga att se fram emot.

Måndag: Boel från UR kommer på besök.

Tisdag: slöjd

Onsdag: läxan klar och med till skolan, ny läxa ges. Idrott.

Torsdag: musik, röran

Fredag: -

Måndag: Yvonne Windh kommer på besök till klass 6 och ska berätta lite om Karlsäng.

Tisdag:Slöjd. Jullunch på skolan och luciafirande.

Onsdag:Idrott.

Torsdag: röran

Fredag: Genrep inför kvällens julfest som börjar kl. 18.00. Inbjudan kommer.

Vänliga adventshälsningar Mari tel skolan 910 28, hem 0581/430 80 eller

mari@bornsfriskola.se

Hör gärna av dig om du funderar över något.